Σύστημα AirTight

Η ιδέα του Airtight Building αναπτύχθηκε για να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες ροές αέρα σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο και να περιορίσει την περιττή απώλεια ενέργειας. Αυτή η ιδέα χρησιμοποιείται στην πράξη τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε ανακαινίσεις.

Τα τελευταία χρόνια, οι απαιτήσεις για το Αεροστεγές Κτίριο γίνονται όλο και πιο αυστηρές και αυτές οι απαιτήσεις θα γίνουν αυστηρότερες στο μέλλον. Λογικό, φυσικά, αν λάβετε υπόψη ότι η καλή αεροστεγανότητα ωφελεί την κατανάλωση ενέργειας και την άνεση ενός σπιτιού ή/και κτιρίου.

Επειδή η PremTech έχει θέσει ως στόχο να απλοποιήσει την αρχή της αεροστεγής κατασκευής για τα μέρη του κτιρίου, η PremTech ανέπτυξε το σύστημα AirTight. Το σύστημα AirTight σφραγίζει ραφές και ρωγμές σε σπίτια και κτίρια. Μετά την εφαρμογή δημιουργείται ένα εντελώς αεροστεγές κέλυφος, το οποίο εξουδετερώνει πλήρως τη ροή του αέρα.

Για να δημιουργήσει αυτό το αεροστεγές κέλυφος, η PremTech έχει αναπτύξει μια σειρά από προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Το σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη ήταν ότι έχουμε μια λύση για κάθε προτίμηση εφαρμογής, διατηρώντας παράλληλα όλο το φάσμα των επιλογών απλό και σαφές.

Μια επισκόπηση των προϊόντων που αποτελούν μέρος του συστήματος AirTight:

Το σύστημα AirTight λειτουργεί καλύτερα μέσω ενός σχεδίου βήμα προς βήμα.

Βήμα 1 – Προσδιορισμός πιθανών διαρροών αέρα

Η στεγανότητα ενός κτιρίου υποδεικνύεται από την τιμή qv10. Αυτή η τιμή καθορίζει εν μέρει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η βάση είναι το πιο σημαντικό μέρος σχεδόν σε κάθε διαδικασία. Αυτό δεν είναι διαφορετικό για το σύστημα AirTight. Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να χαρτογραφήσετε πού μπορεί να συμβούν πιθανές διαρροές αέρα, ώστε να αντιμετωπιστούν αυτές οι λεπτομέρειες. Ξεκινάτε πάντα σφραγίζοντας τις μεγαλύτερες τρύπες, όπως τα άκρα των πλακών με κοίλο πυρήνα, και μετά συνεχίζετε με τις μικρότερες ραφές και ρωγμές.

Βήμα 2 – Σφράγιση μεγάλων οπών

Το σφράγισμα των μεγάλων οπών, όπως τα άκρα των πλακών με κοίλο πυρήνα, μπορεί να γίνει τέλεια με την AirTight Tape Outdoor. Η μοναδικότητα αυτής της ταινίας είναι ότι χρειάζεται μόνο μια πρόσφυση 2,5 εκατοστών και στις δύο πλευρές, καθιστώντας αυτήν την ταινία τέλεια κατάλληλη για γεφύρωση κοίλων χώρων. Το πολύ ισχυρό συγκολλητικό στρώμα εξασφαλίζει ότι η ταινία κολλάει σχεδόν σε όλα τα δομικά υλικά. Όταν εφαρμόζεται σωστά, αυτή η ταινία παρέχει αεροστεγή σύνδεση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του DIN 4108-7. Επιπλέον, η AirTight Tape Outdoor είναι εξαιρετικά ανθεκτική στη γήρανση και είναι ανθεκτική στη βροχή έως και τουλάχιστον 600 Pa. Ως αποτέλεσμα, η ταινία είναι επίσης τέλεια εφαρμόσιμη σε συστήματα με επένδυση προσόψεων.

Βήμα 3 – Σφραγίστε μικρότερες ραφές και ρωγμές

Λεπτομέρειες στις οποίες δίνεται συχνά λιγότερη προσοχή είναι, για παράδειγμα, οι συνδέσεις πίσω από τα διαφράγματα γονάτων ή οι τρύπες στο κιβώτιο μετρητή. Αυτά είναι ακριβώς τα μέρη όπου συχνά μπορεί να υπάρχουν οι μεγαλύτερες διαρροές αέρα. Ελέγξτε προσεκτικά ποιες πιθανές ροές αέρα μπορούν να πραγματοποιηθούν και επεξεργαστείτε τις συστηματικά. Ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά είναι ο Elastic Foam μας. Ο Elastic Foam έχει αεροστεγανότητα όχι μικρότερη από 1050 Pa. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η εξαιρετική ταχύτητα επεξεργασίας. Ο Elastic Foam δεν κολλάει μετά από 10 λεπτά, μπορεί να κοπεί μετά από 30 λεπτά και να ωριμάσει πλήρως μετά από 90 λεπτά.

Βήμα 4 – Σφράγιση των ραφών γύρω από τα πλαίσια

Η επιλογή για τον τύπο στεγανοποίησης γύρω από τα κουφώματα εξαρτάται εν μέρει από το επιλεγμένο μονωτικό υλικό και το δομικό σύστημα. Για τη σφράγιση αυτών των ραφών μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια στενότερη εκδοχή της AirTight Tape Outdoor ή του Elastic Foam. Ένα άλλο προϊόν που μπορεί να εφαρμοστεί τέλεια εδώ είναι η Ταινία Συμπίεσης. Αυτή είναι μια εμποτισμένη, διογκωμένη ταινία που σχηματίζει τέλεια στεγανοποίηση έναντι της υγρασίας και των διαρροών αέρα. Αυτή η ταινία διατίθεται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με το πλάτος της ραφής που πρόκειται να σφραγιστεί. Η Ταινία Συμπίεσης έχει εξαιρετική αντοχή στη βροχή οδήγησης 600 Pa και είναι μόνιμα ελαστική.

Βήμα 5 – Στεγανοποιήστε τις λεπτομέρειες στο επίπεδο του εδάφους

Κατά τη σφράγιση των λεπτομερειών στο επίπεδο του εδάφους, πρέπει συχνά να λαμβάνεται υπόψη και η ανερχόμενη υγρασία εκτός από το να γίνεται αεροστεγές. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι όλα τα προϊόντα εξίσου κατάλληλα για ανθεκτική σφράγιση. Αυτό που απαιτείται από ένα προϊόν εδώ είναι να είναι αεροστεγές και επίσης τέλεια ανθεκτικό στη συνεχώς παρούσα υγρασία. Το Spray Seal μας είναι τέλειο για αυτό. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός πολυμερών με συγκεκριμένα πρόσθετα σημαίνει ότι αυτό το προϊόν μπορεί να ψεκαστεί χρησιμοποιώντας μια σύριγγα που μπορεί να συνδεθεί με έναν συμπιεστή. Το Spray Seal είναι αδιάβροχο και αεροστεγές και προσκολλάται ακόμη και σε ελαφρώς υγρές επιφάνειες. Επιπλέον, το προϊόν σκληραίνει γρήγορα, ώστε η διαδικασία κατασκευής να μην καθυστερεί άσκοπα.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εσείς μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας όταν χρειάζεστε βοήθεια για την κατάρτιση των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών για τις αεροστεγείς εγκαταστάσεις. Ή όταν μια απαίτηση θορύβου ισχύει για την πρόσοψη λόγω, για παράδειγμα, κοντινών δρόμων ή σιδηροδρόμων και θα θέλατε να το συνδυάσετε με τις αεροστεγείς εγκαταστάσεις.