Ελαστικός αφρός πολυουρεθάνης , τι είναι και σε τι το χρησιμοποιείτε;

Τι είναι το purfoam;

Σε αυτό το blog θα σας εξηγήσουμε τι ελαστικός αφρός πολυουρεθάνης, ελαστικός αφρός είναι, ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ελαστικού αφρού πολυουρεθάνης και σε τι μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Πρώτα όμως μια γενική εισαγωγή. Ο αφρός PU είναι ένα ευέλικτο προϊόν που θα συναντήσετε σε κάθε σπίτι. Χρησιμοποιείται στις κατασκευές εδώ και πολλά χρόνια και γι' αυτό ονομάζεται και «αφρός κατασκευής». Ο αφρός PU διατίθεται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους και χρησιμοποιείται για τη σφράγιση ραφών και τη μόνωση σπιτιών και πολλά άλλα. Τα κουτιά με αφρό PUR διατίθενται ως αφρός 1 συστατικού και αφρός 2 συστατικών. Σε αυτό το blog εστιάζουμε στην παραλλαγή αφρού 1 συστατικού. Ο αφρός πολυουρεθάνης ενός συστατικού προαναμιγνύεται σε ένα κουτί και αντιδρά με την υγρασία από τον αέρα και την επιφάνεια. Αυτό διασφαλίζει ότι ο αφρός PUR 1 συστατικού σκληραίνει λιγότερο γρήγορα από τον αφρό PUR 1 συστατικών. Αφού σκληρυνθεί ο αφρός πολυουρεθάνης, μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία.

Ελαστικός αφρός πολυουρεθάνης – τα πλεονεκτήματα

Εκτός από τον κανονικό αφρό PUR, ο ελαστικός αφρός PUR γίνεται όλο και πιο κοινός. Το μεγάλο πλεονέκτημα του ελαστικού αφρού PUR σε σύγκριση με τον κανονικό αφρό PUR είναι η μόνιμη ελαστικότητά του. Αυτό καθιστά τον ελαστικό αφρό PUR ιδανικό για χρήση σε δωμάτια με υψηλές διαφορές θερμοκρασίας. Εκτός από την εξαιρετική ευελιξία του, ο ελαστικός αφρός PUR έχει επίσης καλή ακουστική και θερμομόνωση και αεροστεγανότητα. Ο εύκαμπτος αφρός πολυουρεθάνης, όπως ο ελαστικός αφρός είναι εξαιρετικά κατάλληλο για τη σφράγιση ραφών και ρωγμών κατά την τοποθέτηση παραθύρων και θυρών, την πλήρωση κοιλοτήτων, την εφαρμογή στρώματος απορρόφησης ήχου και τη βελτιστοποίηση της μόνωσης. Το Elastic Foam είναι αφρός πιστολιού και εφαρμόζεται με α Pur Applicator.

Για ποιους τομείς είναι ενδιαφέρον ο ελαστικός αφρός πολυουρεθάνης, Elastic Foam;

Ο ελαστικός αφρός πολυουρεθάνης μας, Elastic Foam, είναι ενδιαφέρον σε διάφορους τομείς. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση από εργολάβους και την κατασκευή γενικά. Σοβάδες, η βιομηχανία φινιρίσματος και οι βαφείς. Αλλά και αν εργάζεστε σε κατασκευές εσωτερικών χώρων και κουζίνας, βιομηχανία εγκαταστάσεων, ενώσεις κατοικιών και εταιρείες εγκατάστασης κουφωμάτων. Και τι γίνεται με τις εταιρείες τεχνίτες, τις εταιρείες εγκατάστασης κλιματιστικών και τις εταιρείες φινιρίσματος; Όπως μπορείτε να δείτε, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Ιδιότητες και εφαρμογές

Το προϊόν κάνει τους χώρους στεγανούς και παρέχει θερμομόνωση για αρχιτεκτονικές κατασκευές. Είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος του "AirTight System" από την PremTech. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε ανακαίνιση. Είναι ηχομονωτικό έως 63dB, έχει επιμήκυνση έως θραύση 45%, μπορεί να κοπεί μετά από 35 λεπτά, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις και είναι επίσης ελεγμένο κατά EN1026 για απώλεια αέρα στα 1050Pa.

Να καθαρίσω

Μετά τη χρήση του Pur Applicator, είναι σημαντικό να καθαριστεί σωστά. Αυτό μπορεί να γίνει με το PurCleaner. Το Pur Cleaner έχει αναπτυχθεί ειδικά για την αφαίρεση του μη ωριμασμένου αφρού Pur. Αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικό και εξωτερικό καθαρισμό του Pur Applicator. Για να χρησιμοποιήσετε το Pur Applicator με ασφάλεια, συνιστούμε τη χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως γάντια και γυαλιά ασφαλείας.

Πώς αφαιρείτε τον αφρό PUR;

Όταν εφαρμόζετε αφρό PUR, μπορεί μερικές φορές να συμβεί ο αφρός PUR να καταλήγει κάπου όπου δεν το θέλετε. Με το Pur Cleaner είναι εύκολο να αφαιρέσετε τον μη σκληρυμένο αφρό Pur. Για να χρησιμοποιήσετε το Pur Cleaner με ασφάλεια, συνιστούμε τη χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως γάντια και γυαλιά ασφαλείας. Έχετε πάρει αφρό PUR στο χέρι ή στο μπράτσο σας; Στη συνέχεια, συνιστούμε να το αφαιρέσετε με τα μαντηλάκια Power & Care. Εάν ο αφρός πολυουρεθάνης έχει ήδη σκληρυνθεί, μπορείτε εύκολα να τον αφαιρέσετε με ένα μαχαίρι ή τριβείο.

Πώς αποθηκεύετε τον αφρό πολυουρεθάνης;

Ολοκληρώσατε τον ψεκασμό του αφρού PUR αλλά δεν είναι ακόμα άδειο το δοχείο; Εάν χρησιμοποιείτε Pur Applicator, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το δοχείο πίσω στο πιστόλι αφού καθαρίσετε το Pur Applicator. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να φτάσει αέρας στη βαλβίδα, γεγονός που αποτρέπει την αφυδάτωση. Το κουτί με αφρό πολυουρεθάνης μπορεί να αποθηκευτεί με αυτόν τον τρόπο για αρκετές εβδομάδες. Μην ξεχάσετε να κλείσετε το κουμπί της βίδας στο Pur Applicator πριν αντικαταστήσετε το κουτί του αφρού Pur! Αυτό αποτρέπει τα μπλοκαρίσματα.

Συμπέρασμα

Συνιστούμε το Elastic Foam μας για σφράγιση ραφών και ρωγμών και μόνωση σπιτιών με ελαστικότητα που διαρκεί. Με την εξαιρετική ευελιξία, τη θερμική και ακουστική μόνωση και την εύκολη εφαρμογή του, είναι η ιδανική επιλογή τόσο για επαγγελματικές όσο και για DIY εργασίες. Επιλέγω ελαστικός αφρός και ζήστε μόνοι σας τα οφέλη αυτού του προϊόντος υψηλής ποιότητας. Έχετε ερωτήσεις; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή συμβουλές.